Bredenoord | Efficiëntie en kwaliteitsverbetering met Service Edge

Bredenoord wil het service niveau richting haar klanten verbeteren. Éen van de bijdragen daaraan is field service management. Met field service management kan Bredenoord o.a. de reiskosten verminderen, de administratieve handelingen verder automatiseren, de professionele uitstraling naar haar klanten toe verbeteren en zorgen voor een uniforme basis om zo internationaal uit te kunnen rollen. Met de inzet van Field Service Edge is Bredenoord hierin geslaagd en wordt een efficiëntie- en kwaliteitsverbetering gerealiseerd.

Lees verder

Over Bredenoord

Alles draait om energie. Energie zorgt ervoor dat mensen prettig kunnen leven en de economie blijft draaien. Bredenoord geeft met haar oplossingen energie om succesvol en krachtig te kunnen ondernemen. Juist daar waar energie niet altijd zeker en vanzelfsprekend is. Bredenoord zorgt ervoor dat ondernemers en instellingen kunnen werken zoals zij dat willen en dat overheidsorganisaties kunnen doen wat zij moeten doen. Afdeling Service Derden levert hierbij service en onderhoud voor energievoorzieningen in bezit van derden. Voor meer informatie over Bredenoord zie: www.bredenoord.nl

De uitdaging

Binnen Bredenoord wordt gewerkt met een pakket dat voornamelijk voorziet in ERP-functionaliteit. De ondersteuning van de field service management processen zijn binnen dit pakket zeer beperkt. Hierdoor worden de service opdrachten van de afdeling Service Derden uitgevoerd middels een analoge werkbon. Dit maakt het proces tijdrovend, foutgevoelig en onoverzichtelijk. Informatie is niet real-time beschikbaar en de klant verwacht bovendien een snelle afhandeling van de facturatie en opvolging van restpunten.

Gekozen oplossing

Met FSE is gekozen voor een pakket waarmee een uniforme basis wordt neergezet om snel internationaal uit te kunnen rollen in de toekomst. Zo is de terminologie initieel toegespitst op het gebruik binnen de Nederlandse organisatie, maar is deze eenvoudig uit te breiden naar andere talen.

De planner heeft real-time inzicht in de voortgang van de werkzaamheden en de locatie van de service monteurs in het veld. De werkzaamheden zijn te volgen op het digitale planbord waarbij iedere status een herkenbare kleur heeft. Op de kaart weergegeven naast het planbord, zijn de opdrachten en positie van de monteurs te zien. Hiermee kan de planner de juiste kandidaat selecteren in het geval van een spoedopdracht.

De service opdrachten worden gepland op service monteurs met de juiste beschikbaarheid en vaardigheden. Als de opdracht groot materieel vereist dan wordt deze gereserveerd en gekoppeld aan de opdracht. De monteur ziet aan het begin van zijn werkdag op zijn iPad in één oogopslag of er een aanhangwagen aan zijn bus gekoppeld moet worden.

Vanuit de werkvoorbereiding is bepaald welke materialen nodig zijn om de opdracht succesvol uit te voeren. De monteur verbruikt het geplande materiaal nadat deze is verkregen bij het magazijn. Daarnaast kan de monteur extra materiaal scannen. Het totaal van verbruikte materialen en uren wordt automatisch verwerkt voor de administratieve afwikkeling.

Als service richting de klant wordt een rapport gegenereerd met een overzicht van de verrichte werkzaamheden en verbruikte materialen. In dit rapport ziet de klant ook het resultaat van de onderhoudsbeurt of inspectielijst voorzien van diens handtekening.

Een dashboard geeft Bredenoord inzicht in de voortgang en afhandeling van de werkzaamheden, inzet en reistijd van de monteurs, (on)succesvolle uitvoering en de naleving van eventuele contractuele afspraken.

Implementatie

Bredenoord heeft haar wensen vastgelegd in user stories. Middels een intensieve samenwerking tussen Bredenoord en Ideo zijn deze user stories behandeld in een refinement voorafgaand aan het project. Dit zorgde ervoor dat behoefte en functionaliteit van FSE op elkaar zijn afgestemd.

In het beginstadium van het project heeft een multidisciplinair team een Proof-of-Concept uitgevoerd waarmee is aangetoond dat de Field Service Edge oplossing op de juiste manier probleemloos geïntegreerd kan worden met het bestaande ERP-pakket. Dit team heeft vervolgens met een Agile werkwijze via tien sprints de wensen ontwikkeld en succesvol opgeleverd.

 

Resultaat/Voordelen

 • De monteur heeft alle klant- en objectinformatie beschikbaar en kan daarmee een betere dienstverlening leveren aan de klant;
 • Integratie met het Bredenoord ERP systeem waardoor alle transactionele informatie direct verwerkt wordt;
 • Digitaal planbord met real-time inzicht waardoor planning effectiever uitgevoerd kan worden;
 • Planningsengine waardoor automatisch de juiste koppeling gemaakt wordt tussen de order en de medewerker;
 • Digitalisering van het field service proces waardoor het papierwerk overbodig is geworden;
 • Geïntegreerd analytics dashboard waardoor snel bijgestuurd kan worden;
 • Uniforme basis is gelegd waardoor een toekomstige internationale uitrol eenvoudig gerealiseerd kan worden;
 • Verbeterde professionele uitstraling naar klanten.

Weer weten?

Wilt u weten hoe Ideo Field Service ook uw organisatie kan ondersteunen bij het verbeteren van haar service niveau. Laat dan uw gegevens achter en wij nemen snel contact met u op.

  Bekijk ons privacy statement hier.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • 20 jaar ervaring in Field Service Management
 • Experts in samenbrengen business en IT
 • Onze klanten waarderen ons met een 8,2